Utdanning.no

Fra GrepWiki

Revisjon per 18. okt 2012 kl. 16:58 av Harald Groven (Diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk

utdanning.no er et nettsted drevet av Kunnskapsdepartementets Senter for IKT i utdanningen.

Innhold

Hva

Nettstedet har om lag 20 000 nettsider med informasjon om yrkesvalg, søkbar base over alle offentlig godkjente utdanninger i Norge (f.o.m. videregåendenivå) og informasjon om utdanningssystemet og utdanningsvalg. Utdanning.no skal gi informasjon om utdanninger uavhengig av nivå/organisering/eierskap/lærestedstype slik at en kan få best mulig informasjonsgrunnlag for å gjøre informerte utdanningsvalg. Nettsteded har over en million unike brukere pr år, 10 millioner sidevisninger/år.

For hvem

Målgruppene er elever i ungdomsskolen, videregående skole, lærere og lærerskolestudenter. Dessuten er en stor del av brukerne foreldre elever, karriere- og skolerådgivere, (fremtidige) studenter, personer som planlegger videreutdanning eller tilleggutdanning.


Bruk av Grep

Til å undersøke hva Grep inneholder (i mangel på dokumentasjon av systemet), eller for å lage betaer av nye tjenester med Grep-data, konverterer vi hele emnekartet til en MySQL-database ved hjelp av et skript. Dette for å få kjapp tilgang til alle Grep-data via spørrespråk som gjøre det lett å analysere og hente ut data.

Fremtidig bruk av Grep

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy