Kompetansemål som RDF

Fra GrepWiki

(Forskjell mellom revisjoner)
Gå til: navigasjon, søk
Linje 17: Linje 17:
(legg inn tabell...)
(legg inn tabell...)
 +
 +
==Referanser==
 +
 +
[[Kategori:Dokumentasjon]]
[[Kategori:Dokumentasjon]]
[[Kategori:Grensesnitt]]
[[Kategori:Grensesnitt]]
[[Kategori:Onlinespørringer]]
[[Kategori:Onlinespørringer]]

Revisjonen fra 2. feb 2011 kl. 11:02

Denne tjenesten ble utviklet for NDLA, men er tilgjengelig for alle. Data leveres som RDF/XML, så pass på at ditt system kan tolke dette formatet.

Tjeneste for opplisting av læreplaner

Alle læreplanene er gjort tilgjengelig via en ATOM-feed[1][2] fra http://lkt.udir.no/eksport/rdf.mvc/laereplan. Ved å hente ned denne feeden får man metadata om og URL-er til alle aktive læreplaner, spesifisert i link-taggen til hvert atom-element. Vår ATOM-feed returnerer MIME-type: application/atom+xml.

Ved endring av læreplan vil feed-elementene bli oppdatert med ny dato i <updated> tag’en. Følgelig vil det være mulig å se om det oppstår endringer på læreplanene.

Uthenting av læreplaner

Ved å hente en læreplan får man xml med MIME-type application/rdf+xml. Dette er et RDF-dokument[3].

RDF beskriver verden som ”tripler”. En RDF-basert eksport vil derfor ta utgangspunkt i et emne, som blir subjektet, og beskrive en rekke andre emner (objekter) som har relasjoner (predikat) til disse.

Vi ønsker å bruke Grep sitt begrepsapparat i denne spesifikasjonen. Grep sitt begrepsapparat, ontologien, definerer alle begreper som er kjent for Grep. Alle RDF-dokumenter har RDF-ontologien som beskriver en læreplan lagt ved i dokumentet. Hvert enkelt dokument skal derfor være selvdokumenterende.

Dette er et utdrag av ontologien i grep som benyttes i RDF-ontologien:

(legg inn tabell...)

Referanser

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy