Kom i gang

Fra GrepWiki

(Forskjell mellom revisjoner)
Gå til: navigasjon, søk
Linje 36: Linje 36:
De som benytter dette formatet må implementere datamodellen i sitt eget system og så lese inn alle oppdateringer fra RSS-strømmen.
De som benytter dette formatet må implementere datamodellen i sitt eget system og så lese inn alle oppdateringer fra RSS-strømmen.
</ol></ul>
</ol></ul>
 +
 +
[[Kategori:Dokumentasjon]]

Revisjonen fra 24. jan 2011 kl. 12:06

Om hvordan en portal eller IT-løsning kan bruke innholdet i Grep

Dersom du ønsker å hente innholdet i Grep i din IT-løsning, har du to muligheter:

  1. Du kan laste ned innholdet i Grep fra en gitt dato (et øyeblikksbilde) og lese dette inn i ditt eget system
  2. Du kan abonnere på oppdateringer fra Grep over nettet

Vi anbefaler alternativ 2, da innholdet i Grep stadig vil oppdateres og endres. Grep tilbyr foreløpig ikke online spørringer mot innholdet. Innholdet må derfor lagres i løsningen som skal benytte seg av det.

1: Øyeblikksbilder fra Grep

Vi vil med jevne mellomrom legge ut øyeblikksbilder av Grep i form av emnekart på XTM-format. Dersom systemet ditt har støtte for emnekart-standarden (ISO 13250) kan du lese dette inn i din løsning. I tillegg vil vi med jevne mellomrom legge ut Excel-ark med utdanningsprogrammer, programområder, fag og fylkesvise varianter. Disse vil ikke være tilrettelagt for maskinell import. Læreplanene er ikke tilgjengelig som Excel-filer, men kan lastes ned i tekstversjoner som PDF/RTF fra www.udir.no/grep .

2: Abonnere på oppdateringer

Grep vil publisere oppdateringer gjennom to RSS-strømmer. En som er tilpasset emnekartbaserte løsninger og for andre løsninger. Sistnevnte tar utgangspunkt i ER-modellen (entity-relationship) og beskriver endreinger i entiteter, felter og relasjoner. Hvert element i RSS-strømmen vil ha et datostempel og en URL til en XML-fil med oppdateringer.

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy