Kom i gang

Fra GrepWiki

(Forskjell mellom revisjoner)
Gå til: navigasjon, søk
Linje 19: Linje 19:
Format for de emnekartbaserte opdateringene er beskrevet her:
Format for de emnekartbaserte opdateringene er beskrevet her:
-
Grep TM update service (pdf)
+
[[fil:LKT_TM_update_service.pdf|Grep TM update service (pdf)]]

Revisjonen fra 24. jan 2011 kl. 09:47

Om hvordan en portal eller IT-løsning kan bruke innholdet i Grep

Dersom du ønsker å hente innholdet i Grep i din IT-løsning, har du to muligheter:

Vi anbefaler alternativ 2, da innholdet i Grep stadig vil oppdateres og endres. Grep tilbyr foreløpig ikke online spørringer mot innholdet. Innholdet må derfor lagres i løsningen som skal benytte seg av det.

1. Øyeblikksbilder fra Grep Vi vil med jevne mellomrom legge ut øyeblikksbilder av Grep i form av emnekart på XTM-format. Dersom systemet ditt har støtte for emnekart-standarden (ISO 13250) kan du lese dette inn i din løsning. I tillegg vil vi med jevne mellomrom legge ut Excel-ark med utdanningsprogrammer, programområder, fag og fylkesvise varianter. Disse vil ikke være tilrettelagt for maskinell import. Læreplanene er ikke tilgjengelig som Excel-filer, men kan lastes ned i tekstversjoner som PDF/RTF fra www.udir.no/grep .

2. Abonnere på oppdateringer Grep vil publisere oppdateringer gjennom to RSS-strømmer. En som er tilpasset emnekartbaserte løsninger og for andre løsninger. Sistnevnte tar utgangspunkt i ER-modellen (entity-relationship) og beskriver endreinger i entiteter, felter og relasjoner. Hvert element i RSS-strømmen vil ha et datostempel og en URL til en XML-fil med oppdateringer.

2a. Emnekartbasert oppdatering RSS-strøm for emnekartbasert oppdatering: http://lkt.udir.no/ontologyserver/transactions.aspx?type=topicmap

Format for de emnekartbaserte opdateringene er beskrevet her: Fil:LKT TM update service.pdf

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy