20160818: Ny versjon av grensesnittet mot Grep rulles ut fredag 19 august

Fra GrepWiki

(Forskjell mellom revisjoner)
Gå til: navigasjon, søk
Eivind (Diskusjon | bidrag)
(Ny side: Ny versjon (2016/04) av grensesnittet mot Grep er klart, og vil rulles ut '''fredag 19. august'''. I forbindelse med utrullingen vil det være ustabilitet og brudd i tjenestene '''mellom kl...)

Nåværende revisjon fra 18. aug 2016 kl. 10:29

Ny versjon (2016/04) av grensesnittet mot Grep er klart, og vil rulles ut fredag 19. august. I forbindelse med utrullingen vil det være ustabilitet og brudd i tjenestene mellom kl. 9 og kl. 15. Vi anbefaler derfor at våre brukere unngår spørringer mot tjenestene i dette tidsrommet.

Denne versjonen av grensesnittet utnytter mange av endringene som ble gjort i selve Grep-databasen da vi byttet ut emnekartet med en standard databaseløsning høsten 2015. Vi har lagt inn gyldighet på koblinger mellom elementer, merking av kryssløp i tilbudsstrukturen, og store endringer i oppbyggingen av selve læreplanene for å bedre håndtere læreplaner som dekker flere fag, læreplaner uten hovedområder, samt læreplaner med hovedområder i hierarki. Det er også gjort endringer i hvordan vurderingsordninger for fagkoder er satt opp, der vi har slått sammen elev- og privatist-verdiene til felles liste, samt døpt om enkelte felter til å være mer i tråd med innholdet.
Brukerdokumentasjonen er pusset opp, og oppdateres kontinuerlig på https://www.gitbook.com/read/book/kl06-doc/kl06-public.

Vi minner om at vi kjører med flere versjoner parallelt. Dagens versjon (2013/11) vil fortsette å fungere også etter produksjonsetting av 2016/04-versjonen. For Soap-brukere vil dette fungere automatisk, for REST-brukere må man huske å legge på ?versjon=http://psi.udir.no/kl06/2013/11 som parameter, som beskrevet i dokumentasjonen.
For å gi brukere tid til å tilpasse egne importløsninger, vil 2013/11-versjonen bli holdt i live til juni 2017.

Den eldste kjørende versjonen av tjenestene (2013/04) fases ut og vil ikke fungere fra i morgen.


Følgende flagg benyttes for de ulike versjonene ved oppslag via HTTP/REST:

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy