20160610: Beta server satt opp med neste versjon av spørretjenesten

Fra GrepWiki

(Forskjell mellom revisjoner)
Gå til: navigasjon, søk
Eivind (Diskusjon | bidrag)
(Ny side: '''Beta-server for neste versjon av grensesnittet (versjon 2016/04)'''<br> Neste versjon av grensesnittet er snart klart, og kan testes ut på http://beta-data.udir.no/kl06. Denne versjone...)
Nyere endring →

Revisjonen fra 10. jun 2016 kl. 07:53

Beta-server for neste versjon av grensesnittet (versjon 2016/04)

Neste versjon av grensesnittet er snart klart, og kan testes ut på http://beta-data.udir.no/kl06. Denne versjonen av grensesnittet utnytter mange av endringene som ble gjort i selve Grep-databasen da vi byttet ut emnekartet med en standard databaseløsning høsten 2015. Vi har nå lagt inn gyldighet på koblinger mellom elementer, merking av kryssløp, og store endringer i oppbyggingen av selve læreplanene for å bedre håndtere læreplaner som dekker flere fag, læreplaner uten hovedområder, samt hovedområder i hierarki. Det er også endringer i hvordan vurdering for fagkoder er satt opp, der vi har slått sammen elev- og privatist-verdiene til felles liste, samt døpt om enkelte felter til å være mer i tråd med innholdet.
Brukerdokumentasjonen er også under oppussing, og oppdateres kontinuerlig på https://www.gitbook.com/read/book/kl06-doc/kl06-public.

Vi minner om at vi kjører med flere versjoner parallelt. Dagens versjon (2013/11) vil fortsette å fungere også etter produksjonsetting av 2016/04-versjonen. For Soap-brukere vil dette fungere automatisk, for Rest-brukere må man huske å legge på ?versjon=http://psi.udir.no/kl06/2013/11 som parameter, som beskrevet i dokumentasjonen.
Den eldste kjørende versjonen i dag, 2013/04-versjonen, vil bli faset ut ved produksjonsetting av 2016/04.

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy