20150413: Fjernet ugyldige programområderkoder

Fra GrepWiki

(Forskjell mellom revisjoner)
Gå til: navigasjon, søk
Eivind (Diskusjon | bidrag)
(Ny side: Vi har i dag markert programområdekodene ELAUT4---- og ELDAT4---- som ugyldige i Grep. De vil derfor forsvinne fra spørretjenesten ved neste tanking (onsdag 15/4). Ingen av disse kodene ...)

Nåværende revisjon fra 13. apr 2015 kl. 08:36

Vi har i dag markert programområdekodene ELAUT4---- og ELDAT4---- som ugyldige i Grep. De vil derfor forsvinne fra spørretjenesten ved neste tanking (onsdag 15/4).

Ingen av disse kodene har vært gyldige i kunnskapsløftet. Tanken var at siden Vg3-nivået var delt i opplæring i skole/verdiskapingstid i bedrift ville det være hensiktsmessig med ulike koder. I stedet ble det bestemt at begge deler skulle betraktes som samme enhet, med en felles kode. ELDAT3---- og ELAUT3---- har og vil fortsette å representere begge deler av opplæringen på Vg3-nivå for disse lærefagene. Tilsvarende situasjon fantes også for anleggsmaskinmekanikerfaget (TPAMM3----), men her ble det aldri antydet en TPAMM4-kode.

ELAUT4---- og ELDAT4---- har stått som "utgått" i kodeverket, men uten første/siste-semester, siden det aldri har vært startet opp. Fylkeskommunenes nye skoleadministrative system krever at første/siste-semester angis for utgåtte programområder. Da vi ikke kan angi disse verdiene for disse kodene, fjerner vi de fra spørretjenesten ved å markere de som ugyldige. For brukere av de gamle RSS-tjenestene vil disse elementene fortsatt eksistere som "utgåtte" elementer.

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy