20140328: Patching og nedetid tirsdag 1. april

Fra GrepWiki

Gå til: navigasjon, søk

Morgenen tirsdag 1. april tas alle Grep-servere ned for patching og vedlikehold. Det blir en del nedetid utover dagen for utvidet testing.

De fleste endringene ligger bak fasaden, i internt brukegrensesnitt og i rutiner for tanking av spørretjenesten, og vil ikke berøre våre brukere direkte.

Det kommer ingen kontraktsbrytende endringer i spørretjenesten, men vi legger til en egen spørring på årstrinn etter ønske fra IKT-senteret. Dette er ganske enkelt en liste over årstrinn-verdier benyttet i Grep. Senere vil vi også tilby detaljvisning (med kortformer, oversettelser, etc) for hvert årstrinn.

I tillegg har vi rettet en feil i spørring på læreplaner som gjør at "rekkefølge"-verdien på kompetansemål hadde falt ut, samt lagt inn en snillere feilmelding når man forsøker hente en læreplan som ikke finnes (på .odt, .pdf eller .doc(x)-format).

Oppdatert 20140401:
Vi er nå ferdige med patchingen. Tanking av spørretjenesten er startet og data vil da være oppdatert til i morgen, 2. april. Når tankingen er ferdig vil liste over årstrinn kunne hentes på http://data.udir.no/kl06/aarstrinn eller via soap (FinnAarstrinn). I tillegg vil kompetansemålene igjen ha en fungerende "rekkefølge"-attributt internt i hver læreplan.

For detaljer rundt årstrinn-kall i soap, se wsdl-dokumentasjon her: http://data.udir.no/kl06/soap

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy