20130417: Problemer i spørretjenesten

Fra GrepWiki

Gå til: navigasjon, søk

I den siste oppdateringen av spørretjenesten har vi innført endringer i datatypene som skulle ha medført ny versjon av kontrakten i henhold til vår policy for versjonering. Dette ble dessverre ikke fanget opp ved produksjonsetting.

Dette skaper problemer for våre brukere for eksempel ved at enkelte felter vil returnere null-verdi i stedet for lister.

Vi retter nå opp slik at inneværende kontrakt fungerer, og legger så ut oppdateringen av grensesnittet med nytt versjonsnummer.

Samtidig gjennomgår vi også over de underliggende systemene for å forsikre oss om at "forrige versjon" av kontrakten/grensesnittet alltid fungerer som den skal.

Vi beklager problemer dette har medført våre brukere.

Oppdatert (14:25)

Vi har patchet spørretjenesten slik at de nye endringene nå ligger i versjon 2013/04. Den forrige versjonen (2013/02) svarer igjen som normalt. Dette medfører at versjonen fra våren 2012 skyves ut; dette skaper forhåpentligvis ikke større problemer: bortsett fra spørring på FAM- og VMM-koder er 2013/02 kompatibel med 2012-versjonen.

Brukere anbefales å oppdatere sine klienter med ny wsdl slik at de kommer opp på 2013/04-versjonen.

Vi beklager igjen problemer dette har medført.

Teamet går nå igjennom rutiner og verktøy for å sikre oss at vi fanger opp og varsler behov for nytt versjonsnummer av grensesnittet i forkant av produksjonssetting.

Personlige verktøy
Navnerom
Varianter
Handlinger
Navigasjon
Verktøy